Category Archives: Filme Reiki si spiritualitate

Minunatul nostru creier si activitatile sale:)

  • numerology_life_path

 

Activitatile creierului - denumite si stari ale acestuia - au fost impartite dupa frecventa de vibratie in sapte categorii dupa cum urmeaza:

1) Delta 0,5 - 4 Hz
2) Theta 4 - 8 Hz
3) Alfa 8 - 12 Hz
4) Beta 12 - 16 Hz
5) Beta inalte 16 - 32 Hz
6) Complexul K 33 - 35 Hz
7) Beta supra-inalte 35 - 150 Hz

1) Domeniul undelor Delta este cel in care activitatea energetica la nivelul creierului este extrem de redusa. Tipic se considera ca atunci cand EEG evidentiaza o activitate cerebrala cu o frecventa mai mica de 0,5 Hz, creierul respectiv este mort. Undele Delta descriu activitatea creierului atunci cand acesta se afla in sfera somnului profund, fara vise si cu o pondere mare la copiii pana la doi ani. Pe nivelele inferioare ale acestei game nu exista imagini mentale si nici nu se manifesta constiinta corpului fizic. Exista fiinte care experimenteaza domeniul undelor Delta ca expresie a unei profunde stari de meditatie, ca o stare fara ganduri, in care nu ne mai percepem ca fiind o forma sau o entitate fizica distincta ci mai curand ca o constiinta treaza, transcendenta, unificata cu constiinta universala. De asemenea, prezenta acestor unde mai este asociata si cu procesul complet si amplu al regenerarii fizice si al refacerii sau mentinerii sanatatii.

2) In domeniul undelor Theta, neuronii transmit influxul nervos cu o frecventa sporita fata de undele Delta. Aici pot aparea imagini, dar totusi realitatea exterioara nu este experimentata sub nici o forma pe nivelele inferioare ale acestei game; constiinta corpului fizic inca nu exista sau apare intr-o forma vaga, in care partile corpului apar ca entitati distincte (deci nu se afla in corelatie unele cu altele). Acestea sunt undele ce apar in timpul starii de somn profund sau anestezie generala.

3) Urmeaza domeniul undelor Alfa in care, spre deosebire de starile Delta si Theta fiinta este pe deplin constienta de corpul sau fizic si, in plus, acesta este pe deplin relaxat. In aceasta stare atentia noastra poate fi focalizata cu succes atat in exterior pentru rezolvarea problemelor si situatiilor de tot felul cat si in interior pentru realizarea si aprofundarea unei stari de meditatie dinamica. Undele Alfa sunt predominante in starile de concentrare sau de focalizare asupra unui centru interior imobil (spre exemplu o stare de centrare in propria fiinta). A invata sa ne generam unde Alfa la vointa inseamna a realiza in primul rand o anihilare considerabila a stresului in viata cotidiana. Este de asemenea o stare propice invatarii, de exemplu a limbilor straine sau a asimilarii rapide a oricaror cunostinte noi in care sfera constienta intervine mai mult si deci poate exista controlul asupra ideilor si cunostintelor induse, spre deosebire de starea precedenta in care acesta nu exista. Undele de tip Alfa se amplifica foarte mult la persoanele care practica meditatia sau orice disciplina spirituala autentica.

4) Urmeaza apoi gama undelor Beta . Este o banda de frecvente de vibratie care corespunde situatiei in care simturile sunt in alerta. Este specifica starii de veghe a fiintei in care aceasta se focalizeaza preponderent asupra stimulilor externi. Ele iau nastere prin orientarea predominanta a fiintei catre satisfacerea nevoilor imediate sau, altfel spus, de subzistenta, prezenta lor fiind pregnanta mai ales atunci cand calculam, aranjam, organizam, punem ordine si conferim un sens universului nostru exterior. Undele de tip Beta permit cel mai rapid raspuns si totodata asigura contactul cu cel mai mare numar de lucruri, fiinte, fenomene. Prezenta undelor Beta este considerabil amplificata in momentele de stres sau anxietate, permitandu-ne totodata sa controlam situatiile de tot felul si sa rezolvam problemele imediate cu care ne confruntam.

5) Domeniul vibratiilor Beta inalte este un domeniu in care fiinta se gaseste in stari mai tensionate, de lupta, de fuga sau anxietate puternica.

6) In jurul frecventei de 33 Hz gasim vibratiile specifice Complexului K , vibratii ce caracterizeaza procesele de iluminare brusca si de regula de scurta durata. Ele sunt specifice acelui “Da!” iluminator sau acelui moment in care Arhimede a spus “Evrika!” care survine intotdeauna in procesele de intelegere sau creativitate elevata.

7) Domeniul vibratiilor Beta supra-inalte nu mai poate fi explorat cu encefalograful clasic a carui frecventa nu depaseste 35 Hz. De aceea, cercetarile asupra acestor stari au ramas intr-o stare empirica. S-a stabilit insa cu precizie ca vibratiile Beta supra-inalte sunt specifice experientelor de dedublare, de trezire si ascensionare a energiei Kundalini, precum si a altor stari spirituale inalte caracterizate de un aflux puternic de energie care intensifica activitatea cerebrala.

De asemenea, cu privire la activitatea creierului s-a mai constatat ca activitatea acestuia nu este uniforma ci mai curand la un moment de timp dat o singura emisfera este activa urmand ca, dupa o anumita perioada activitatea cerebrala sa comute pe cealalta emisfera. Acest ciclu este asemanator cu ciclul de activare al suflurilor pe nara dreapta respectiv stanga, ciclu descoperit inca din cele mai vechi timpuri de yoghini. Emisfera dreapta este in legatura cu procesele memoriei, imaginatiei, intuitiei, creativitatii si sentimentelor, foloseste imagini, sunete, emotii, gandeste filozofic, spiritual, mistic, nu are simtul timpului si este incapabila sa emita judecati. De cealalta parte, emisfera stanga este zona activitatilor rationale, logice, stiintifice care necesita prelucrare mentala si intelectuala. Ea foloseste cuvinte, numere, simboluri, respecta reguli, gandeste secvential si observa relatiile tip cauza-efect. O functionare corecta a creierului presupune un ciclu echilibrat de alternanta a functionarii emisferelor cerebrale. Fiecare emisfera are calitatile si utilitatea ei. In general, la femei predomina emisfera cerebrala dreapta iar la barbati cea stanga. Problemele apar cand una domina tot timpul, prea mult sau cand nu trebuie. Si aproape toata lumea are probleme (care din cauza stilului de viata "modern" devin tot mai grave) in acest sens. Cel mai important neajuns este gandirea de tip "te invarti in cerc si nu gasesti iesire". Aceasta poate fi de doua feluri:

  • Ai idei si vise deosebite (ED), dar nu reusesti sa le pui in practica (ES) logic si calculat;
  • Muncesti stiintific, detaliat (ES), dar linear, fara idei sau viziuni (ED) care sa faca un salt calitativ.

Stimularea activitatii cerebrale

Exista mai multe modalitati de a realiza stimularea cerebrala:

  • modificarea ritmului respirator
  • modificarea starii mentale sau emotionale
  • cu ajutorul stimulilor fizici exteriori (auditivi, vizuali, tactili, olfactivi, etc)
  • prin modificarea pozitiei corpului (cu alte cuvinte a tensiunii musculare)
  • prin intermediul nutritiei
  • practicarea tehnicilor alternavative de vindecare

In ceea ce priveste stimularea activitatii cerebrale cu ajutorul stimulilor exteriori, pornind de la ideile prezentate mai sus s-a nascut idea influentarii activitatii creierului atat in scop terapeutic cat si pentru obtinerea anumitor stari de constiinta. Astfel se realizeaza astazi anumite stimulari ale scoartei cerebrale utilizand curenti electrici de intensitate foarte mica si electrozi extrem de fini. De asemenea, se realizeaza stimulari magnetice care au avantajul de a fi mult mai precise si permit si stimularea in profunzime a creierului. Aceste tipuri de stimulari vizeaza in special persoanele cu probleme psihice si afectiuni neuromotorii si sunt tratamente de ultima ora, foarte costisitoare si inca putin cunoscute.

Pe langa aceste moduri de stimulare s-a nascut si idea de a stimula creierul prin intermediul simturilor. Din totalul informatiilor pe care le primeste creierul circa 95% sunt receptate pe cale vizuala. Din restul de 5 procente mai mult de doua treimi le constituie stimulii auditivi. Astfel, realizand o stimulare auditiv - vizuala, atentia creierului nostru poate fi captata, cu o buna aproximatie, in intregime. Stimulii sonori si luminosi aplicati cu frecvente precise vor determina creierul nostru sa intre in starile corespunzatoare acelor frecvente.

Daca vrei sa inveti sa il accesezi constient si sa ii imbunatatesti activitatea, iti recomand sa urmezi cursurile de Reiki Traditional. 

CURS GRADUL I – practicant Reiki

Ce simpla e matematica :)

If they had taught us Math using this method, I think most of us would have enjoyed it a lot more!

Posted by David Wolfe on 19 Aprilie 2015

Descopera frumusetea numerelor la Curs Numerologie

How to train your Monkey Mind :)

Putem invata sa linistim Mintea Maimuta prin tehnici de respiratie si nu numai. Reiki ne ofera tehnici si metode de conectare cu Sinele Superior, de meditatie profunda care sa ne conduca spre o stare de bine, armonie si echilibru.

Enjoy <3 [embed]https://www.facebook.com/HuffingtonPost/videos/10154053656801130/[/embed]  

Ton binaural – Glanda pituitara

441282

GLANDELE SPIRITUALITATII – GLANDA PINEALA – CHAKRA AJNA – SI GLANDA PITUITARA

GLANDA PITUITARA - “glanda maestru”-  este cel mai important factor de influenta in functionarea celorlalte glande din organism. Glanda pituitara secreta si depoziteaza hormoni, pe care ii foloseste pentru a stimula celelalte glande. Hormonii vostri regleaza o serie de functii ale organismului, precum temperatura, productia de urina, activitatea tiroidei, cresterea la copii si productia de hormoni sexuali (testosteron la barbati si estrogen la femei). Aceste caracteristici ne indica faptul ca pituitara este o glanda foarte importanta.

Mai exact, glanda produce opt tipuri diferite de hormoni: hormonul tiroid stimulator (TSH), hormonul luteinic (LH), hormonul stimulator al foliculilor (FSH), prolactina, hormonii de crestere, hormonul adrenocorticopic (ACTH), hormonul antidiuretic (ADH) si oxitocina. Glanda pituitara primeste mesaje dintr-o alta zona a creierului (din hipotalamus), care la randul ei primeste mesaje de la mediu sau din zone ale corpului. De exemplu, daca nivelul unui hormon devine prea mic, hipotalamusul va trimite un mesaj prin intermediul hormonilor glandei pituitare. Ca raspuns, glanda voastra pituitara va secreta proprii hormoni si ii va trimite prin fluxul sangvin, ca pe niste mici mesageri. Daca totul functioneaza asa cum trebuie, acesti hormoni ajung la glanda care nu a produs destui hormoni proprii. Hormonii pituitarei stimuleaza apoi producerea hormonilor de catre glanda care nu se comporta normal. Daca o glanda produce hormoni mai mult decat trebuie, atunci pituitara va trimite mesajul de a micsora productia de hormoni.

Stimularea prin tonul binaural a fost folosită destul de intens în încercarea de a induce o varietate de stări de conștiință. Tonurile binaurale se asculta in liniste, pot fi utilizate si in meditatie, dar ascultarea trebuie sa fie facuta utilizand casti.

Let’s talk about size!

[wpvideo IU0G9xX1]

Let's talk about size sau despre cum atunci cand crezi ca problemele, fricile, temerile, gandurile negative sau situatiile neplacute prin care treci nu sunt atat de mari, profunde si de netrecut dupa cum le crezi in acel moment daca pur si simplu iti aduci aminte sa schimbi perspectiva!

Sincertitatea spiritualitatii sau baypass-ul spiritual

8infinities

Termenul “bypass spiritual” a fost introdus de psihologul si autorul John Welwood in 1984.

Jeff Brown, autor spiritual, defineste  termenul de bypass spiritual ca fiind tendinta de a sari prematur la o abordare spirituala, din efortul de a evita anumite aspecte ale realitatii concrete.

Bypass-ul spiritual este o practica care mi-a fost familiara de-a lungul anilor, mai ales in perioada cand incepeam sa fac cunostinta cu diferite practici si curente spirituale.

Sentimentul era ca toate aceste practici ma ajutau, si la un anumit nivel asa si era, insa ceea ce nu observam la acea vreme era ca, in interiorul meu, evitam adevaruri dureroase si confruntarea cu pattern-urile care imi aduceau suferinta in viata mea concreta.

Prin abordarea spirituala a vietii reuseam sa imi creez o realitate proprie, iluzorie, alcatuita din multe tehnici spirituale care ma deconectau de la corpul de durere al traumelor mele.

Recunosc insa ca acea perioada m-a ajutat sa strang resurse pentru anii ce au urmat, in care am decis sa ma confrunt cu traumele si durerile mele, fara prea multe instrumente ajutatoare.

In lumea in care traim, se pare ca exista nevoia pentru aceste tehnici de bypass spiritual.

“Intr-o lume plina de durere, bypass-ul spiritual este o tentatie continua. Ne ofera ceva in care sa credem si o viziune a ceea ce ne lipseste din realitatea noastra. Fara aceste tehnici, multi dintre noi ar trece prin situatii insuportabile. In acelasi timp, este o deturnare de la calea spiritualitatii autentice. In eforturile noastre de a ajunge la o realitate mai buna, de cele mai multe ori evitam ceva crucial. Spiritul devine o carja in loc sa fie expresia unui proces natural.” Jeff Brown

Jeff Brown ofera o lista a propriilor sale pattern-uri de bypass spiritual, cu ajutorul carora putem identifica si noi propriile metode prin care ne sustragem realitatii.

Iata cateva din caile prin care auto-evitarea de sine ia forma iluminarii in comunitatile spirituale:

1. Bypass-ul pozitivitatii: Tendinta de a mima pozitivitatea in eforul de a trece peste partea de umbra neasumata si nevindecata. Adesea acest aspect este asociat cu mantra falsa de tip „Totul este bine.”

2.  Bypass-ul cerebral: Tendinta de a cauta refugiu in minte, de a trai doar prin ganduri si de a supra-intelectualiza momentul, in efortul de  detasare fata de lumea sentimentelor. Aceasta forma de bypass spiritual se manifesta ca o capacitate profunda de a articula modele de constiinta si sub forma unei capacitati reduse de a incorpora experientele traite.

3. Bypass-ul martorului: Tendinta de a trai in starea de constienta a martorului-observator, de a privi la corpul de durere asociat traumelor nerezolvate  si de a ne imagina ca suntem prezenti. La acest tip de bypass spiritual, putem identifica confuzia practicilor utile de detasare de emotii cu viata insasi. Intre timp, durerile nerezolvate sunt congelate sub forma unor arme care se intorc asupra sinelui.  Se manifesta ca o stare de pseudo-calm cu afecte reduse la minim.

4. Bypass-ul pragmatismului: Focalizarea permanenta pe realitatea practica, pentru a evita experienta unei perspective de ansamblu. Se manifesta sub forma succesului in lumea materiala si sub forma  unei vieti falimentare din punct de vedere spiritual.

5. Bypass-ul „toti in unul”: Focalizarea permanenta asupra unitatii constiintei in efortul de a evita problemele, provocarile si nevoile practice. Acest tip de bypass spiritual se manifesta adesea ca o inabilitate de a indeplini nevoi de baza, concrete, in timp ce „plutesti in marele mister”.

6. Bypass-ul non-dualitatii: Tendinta de autoidentificare ca non-dualitate, in efortul de a transcende conditia umana. Bypass spiritual care are preponderenta tendinta de a elimina din „perspectiva unificata” tot ceea ce ar putea duce la disconfort: identificari personale, corpul emotional nevindecat, ego, sine, corp, din dorinta de a transcende omenescul. Fara aspectele profund umane insa, nu putem creste inspre experienta autentica si sustinuta a non-separarii.

7.  Bypass-ul responsabilitatii: Tendinta de a folosi oglinzi si tehnici de non-judecata in efortul de a lasa de-o parte responsabilitatea proprie si responsabilitatea altora pentru actiunile lor. Pornind de la notiunea ireala conform careia nu exista actiuni rele, efectul acestei practici de tip bypass spiritual este acela de a perpetua comportamente nesanatoase si de a descuraja victimele de la a intreprinde procesul necesar vindecarii.

8.  Bypass-ul „Nu esti povestea ta”: Tendinta de a fugi de elemente dureroase si confuze din propria experienta de viata. Da, adesea suntem mult mai mult decat propria poveste, insa asta nu inseamna ca trebuie sa aruncam la gunoi intreaga poveste. Suntem si povestea noastra. In inima povestilor noastre se afla indentificarile personale, emotiile si problemele nerezolvate care sunt materialul sufletului si al expansiunii noastre spirituale. Fara astfel de material, expansiunea noastra nu este posibila.

9.  Bypass-ul contractului karmic: Tendinta de a atribui fiecare eveniment de pe planeta unei „intentionalitati universale absolute” – tu ai ales sa traiesti aceasta experienta, ti-a fost destinat, iti reflecta vibratia, totul se intampla pentru un motiv – din efortul de a fugi de natura dureroasa, misterioasa si nedreapta a multor evenimente si experiente. Cei care practica aceasta forma de bypass spiritual se condamna pentru propriile experiente si fac acest lucru si celorlalti, acolo unde sunt necesare, de fapt, compasiunea si vindecarea.

10.  Bypass-ul iertarii: Tendinta de a evita emotii nerezolvate si experiente relationale dificile prin a mima iertarea. Iertarea prematura. Adesea, se manifesta prin tendinta de a-i blama pe cei care nu iarta, de parca iertarea persecutorului este mai importanta decat vindecarea in sine. Iertarea reala cere lucru autentic cu emotiile si amintirile legate de experientele noastre. Si, la finalul acelui proces, este alegerea victimei daca alege sau nu sa ierte.

Sursa: internet

Recomandare: Film “Inner Worlds, Outer Worlds” – Daniel Schmidt

"Lumile interioare" a fost creat de producatorul canadian de film, muzician și profesor de meditație Daniel Schmidt. Filmul ar putea fi descris ca reflexia externă a propriilor sale aventuri în meditație.

Akasha este Nemanifestatul, "nimic" sau golul care umple vidul din spațiu. Așa cum Einstein a realizat, spațiu gol nu este cu adevărat gol Iluminatii, înțelepții și yoghinii care au privit în interiorul lor s-au realizat, de asemenea, în golul este puterea de neînțeles, un web de informare sau de energie care conectează toate lucrurile.

Spirala. Filosoful Pitagora Platon a sugerat enigmatic a existat o cheie de aur, care a unificat toate misterele universului. Cheia de aur este inteligența logo-uri, sursa de OM primordial. S-ar putea spune că este mintea lui Dumnezeu. Sursa acestei simetrie divin este cel mai mare mister al existenței noastre.

Șarpele și Lotus. Spirala a fost de multe ori reprezentat de sarpe, curentul în jos, în timp ce pasărea sau înflorit floarea de lotus a reprezentat în sus curentul sau transcendence. Tradițiile străvechi învățat o ființă umană poate deveni o punte de legătură se extinde de la exterior la interior, de la brut la subtil, de la chakrele inferioare la chakrele superioare.

Dincolo de gândire. Viață, libertate și căutarea fericirii. Ne trăim viața urmărind fericire "acolo", ca în cazul în care este vorba de o marfă. Am devenit sclavii propriilor noastre dorințe și pofta. Fericirea nu este ceva ce poate fi urmărit sau achiziționate ca un costum ieftin.

 

 

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aXuTt7c3Jkg?feature=player_embedded&w=640&h=360]

Recomandare: Film “Who are you..really?”

Intrucat toate fiintele vii doresc sa fie intotdeauna fericite si sa traiasca fara suferinta, intrucat in fiecare caz s-a observat o iubire suprema pentru propriul Sine si intrucat numai fericirea este cauza iubirii, cu scopul de a atinge acea fericire care este propria natura a fiecaruia si care este experimentata in starea de somn profund unde mintea nu exista, omul ar trebui sa isi cunoasca propriul sine. Pentru aceasta, calea cunoasterii, investigatia in forma "Cine sunt eu?" este metoda principala.

 

Recomandare: film “Trezirea Inimii – Inima si Creierul – HeartMath Institute, 2013”

Invata cum sa activezi sinergia dintre inima si creier si evita producerea tiparelor de stres si in acelasi timp , imbunatatesti claritatea mentala si capacitatea de discernamant.

 

Recomandare: Film “Secretele activarii glandei pineale” – misterioasa glanda asociata cu cel de al treilea ochi

infinite

Recomandare: Film “Secretele activarii glandei pineale” – misterioasa glanda asociata cu cel de al treilea ochi

infinite

Test

excelent

×

Omg... this sale is crazy!

Days
Hours
Minutes
Seconds

curs numerologie online