fbpx

Energia culorilor – PORTOCALIU

In filosofia tibetana, culoarea portocalie este asociata celei de a doua chakre - SVADHISHTHANAAceasta vibrează cu elementul apă şi este de culoare portocalie. Această chakră se referă în mod direct la dreptul de a simţi, de a exprima şi înţelege emoţiile, nevoile şi dorinţele, iar dacă se află în dezechilibru, apare sentimentul de vinovăţie foarte pronunţat. Chakra este în legătură cu sentimentele şi sexualitatea, atunci cȃnd este deschisă. Sentimentele curg în mod liber, fără a dovedi emotivitate extremă. Dezechilibrul chakrei se poate resimţii sub diferite aspecte cum ar fi: dificultăţi financiare, lipsă de control în relaţie cu alţi oameni, mȃncat în exces, sentimente de vinovăţie, tulburări emoţionale, teama de a nu fi abandonat, de a nu fi iubit, de a nu fi agresat de semeni. Cristalul aferent: piatra lunii, carneol. 

Culoarea portocaliu este o culoare antioboseala prin excelenta. Ea este recomandata tuturor temperamentelor, in general neavand contraindicatii. Portocaliul stimuleaza sistemul respirator si faciliteaza asimilarea calciului. De asemenea, aceasta culoare este un foarte bun stimulator sexual. Expunerea adecvata la o lumina portocalie o anumita perioada de timp ne permite sa resimtim o stare plenara de libertate fata de tot ceea ce limiteaza fiinta. De asemenea, ne ajuta sa devenim mult mai toleranti.
Culoarea portocaliu ne ajuta sa realizam cu rapiditate asimilarea ideilor noi. Efectele fiziologice ale culorii portocaliu: accelereaza pulsatiile inimii, favorizeaza secretia gastrica si imbunatateste digestia.

Efectele psihologice ale culorii portocaliu: culoare calda, dezinhiba, confera optimism, veselie, senzualitate, provoaca stimularea emotiva, amoroasa, confera senzatie de apropiere puternica si intimitate, mareste sociabilitatea. 

www.8infinities.com;

0ffice@8infinities.com

imagine: Bratara 8infinities -  SWADHISTANA

http://www.8infinities.com/old/colectia-invoking-art-/61-swadhistana.html

Sharing is caring..Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on PinterestPrint this page

Comments are closed.

Test

excelent

×