fbpx

Energie intr-o bijuterie: Ochiul lui Horus – un puternic simbol protector

Legenda lui Horus

Horus este una dintre cele mai venerate deitati ale religiei politeiste din Egiptul antic. Exista nenumarate mituri in ceea ce priveste venirea lui pe lume, iar cea mai celebra dintre ele are si o doza insemnata de violenta. Horus este fiul zeitei Isis si al zeului Osiris. S-a nascut dupa ce mama lui, furioasa si indurerata, a adunat toate partile corpului sotului sau mort, le-a reasamblat si si-a folosit puterile magice pentru a crea un falus de aur, cu ajutorul caruia l-a conceput pe Horus. Odata ce a aflat ca il va naste pe Horus, Isis a fugit din Delta Nilului, pentru a scapa de amenintatea lui Set, fratele sau, care il ucisese pe Osiris si a carui urmatoare victima sigura ar fi fost fiul ei, inca nenascut.

Ajuns pe aceasta lume, Horus a devenit, pe rand, zeul cerului, zeul vanatorii si cel care l-a invins pe Set. Unchiul si nepotul, ambii de sorginte divina, s-au confruntat de multe ori, iar, in cele din urma, Horus a invins  intr-o cursa de barci din piatra. Set a participat cu o barca facuta chiar din stanca, in timp ce Horus a trisat si si-a vopsit barca de lemn, astfel incat sa arate a stanca.

Wedjat – Ochiul lui Horus

Despre ochiul lui Horus, cunoscut sub numele de Wedjat, s-a spus din cele mai vechi timpuri ca e un puternic simbol protector si ca aduce intelepciunea celor care il poarta. Acest al treilea ochi, un ochi divin, acorda purtatorului o luciditate si o claritate fara seaman a ochiului mintii. Se spune ca daca te folosesti de puterile sale poti atinge orice scop, fie ca e vorba de imbogatire rapida, iubire adevarata sau calm interior.  Legenda sa vine din orbirea temporara a lui Horus, de care acesta a suferit in urma unei batalii. La fel cum zeul a reusit, pana la urma, sa-si recapete vederea, si ochiul sau e un simbol al celor ce triumfa cu orice pret.

 

Sharing is caring..Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePin on PinterestPrint this page

Comments are closed.

Test

excelent

×