fbpx
Programari

0724-364-843

Email

office@8infinities.com

Program

L - S: 10 am - 7 pm

chakre si planete
chakre si planete

 

Prima chakră, situat la baza coloanei vertebrale, este asociata cu planeta Saturn. Astrologic, Saturn reprezinta capacitatea noastră de a ne impamanta, astfel încât să putem materializa visele noastre. Fara o prezenta sustinuta a lui Saturn în viețile noastre, ne lasă neimpamantati și în imposibilitatea de a ne sprijini. Pentru unii, lipsa lui Saturn duce la un sentiment de limitare puternica. Prea mult Saturn, însă, duce pe planul material la prea multa rezista la schimbări din cauza nesiguranței și frica. Una dintre modalitățile de a vindeca prima chakra este prin conectarea cu energiile pământului. Mersul pe jos desculț, yoga și muzica sunt toate modalități de selectare a frecvențelor joase din prima chakra.

A doua chakra este guvernata de Jupiter si se află în regiunea pelvina sau genitala a organismului. A doua chakră are de a face cu probleme de creativitate și sexualitate și cum canalizăm energia fundamentală a fortei de viata si emotiile. Astrologic, Jupiter este planeta care reprezintă modul în care ne extindem conștiința . Dacă am crescut într-o familie care a suprimat emoții sau sexualitate atunci acest lucru ar avea un impact direct asupra chakrei a doua și a sentimentului nostru de expansiune. Când a doua chakra este deschisa, suntem în contact cu forța noastră de viață primara, sau energia kundalini. Aceasta este forța electromagnetică fundamental[ care animă corpul nostru și, atunci când se exprima în mod liber creează magnetism, pasiune, și adevărata creativitate în viețile noastre.

A treia chakra, situata la plexul solar sau Hara” este sediul puterii noastre personale. Marte, planeta asociată cu voința personală și Pluto, planeta asociată cu voința colectivă, sunt co-conducătorii celei de-a treia chakre. Problemele celei de a treia chakre au de a face cu putere, control, încredere, instinctele noastre la nivel intestinal, și sentimentul nostru de împuternicire personală. Un blocaj al acestei chakre se poate manifesta ca o lipsa de a fi capabil de a lua decizii, neavand încredere in propriile noastre instincte, și sentimentele de a fi manipulate sau victime. O a treia chakra hiperactiva poate manifesta probleme de control, intimidare, furie, sau violență. Cheia pentru vindecarea treia chakra este de a învăța cum ai putere, fără a afecta alții. De asemenea, este important să învățăm cum să renunțam la frica de a scăpa de sub control.

chakra

Muzica InimiiA patra chakra, situată între inima si plamani, este guvernata de planeta Venus. Venus reprezinta ceea ce valoram, care sutn pasiunile noastre și capacitatea noastră de a împărtăși dragostea noastră necondiționat. De asemenea este guvernata si de planeta Neptuncare reprezintă procesul de a transcende propria noastră individualitate și fuziunea cu spirit sau iubirea divină.

A patra chakra este podul dintre chakre inferioare și superioare. S-a spus cultura noastră occidentală se referă în primul rând la problemele din primele trei chakre: bani, sex și putere. Daca putem indeparta atașamentele emoționale din primele trei chakre, atunci putem incepe ne deschidem spre calitățile expansive ale chakrelor superioare. În cazul în care este blocata am putea avea temeri de a nu fi iubit, temerile de a da și a primi afecțiune sau relații care nu ne implinesc.

A cincea chakra, situata în regiunea gâtului, este guvernata de Mercur, planeta care reprezintă toate formele de comunicare și Chiron, planeta care reprezintă arhetipul mentor / profesor. Prin aceasta chakra ne dezvoltam expresia personală și posibilitatea de a crea propria realitate. În cazul în care este blocata, atunci am putea avea temeri de afirmare sau vorbire. Poate fi, de asemenea, greu să ne exprimam nevoile noastre sau sentimentele generate de chakra inimii. O altă manifestare comună este neîncrederea în capacitatea noastră de a ne crea viata dupa cum ne dorim.

 A șasea chakra, situata în mijlocul frunții, între ochi, este guvernata de Soare si Luna. Al șaselea chakra este asociata cu abilitatile noastre mentale mai mari de introspecție, de auto-examinare, percepție și intuiție. În mod tradițional,ea este văzută ca având doi poli. Polul Lună, situat la baza spinarii, este în locul în care primesc suflarea lui Dumnezeu” sau energia REIKI. Soarele sau polul activ, situat la al treilea ochi, este locul unde ne exprimaa această energie universală prin  propria noastră individualitate. Blocarea acestei chakre se poate manifesta prin teama de a privi în interiorul nostru, teama de a utiliza capacitățile noastre intuitive, refuzul de a învăța din experiențele vieții, sau incapacitatea de a accesa ghidarea interioara. Simptome fizice ar putea include migrene, anxietate, depresie și dificultăți de învățare. Una dintre cele mai bune metode pentru a deschide al șaselea chakra este prin meditație, vizualizare și accesarea domeniul imaginar prin vis.
Chakra Coroana este un alt punct de intrare a energiei fortei de viata si reprezinta legătura noastră cu constiinta universala. Este guvernata de planeta Uranus, așa cum este Uranus care reprezintă curentul universal de energie care hrănește mintea, corpul si spiritul. Din perspectiva vedică a Indiei, Uranus reprezintă energia kundalini care se află la baza coloanei vertebrale în prima chakra. Așa cum am trezi și deschide fiecare dintre chakre, Kundalini se ridica la nivelul coloanei vertebrale și activeaza a șaptea chakra care duce la iluminare sau iluminare. Mulți dintre noi experimenteaza acest lucru în orgasm ca Kundalini se misca prin chakrele inferioare și activează chakra coroanei. Motivul mergem la culcare după orgasm este că nu sunt obisnuiti  sa canalizam atat de multa energie de a lungul chakrelor.
Dacă este blocata se poate manifesta prin nivelul scazut al energiei fortei de viata, neîncredere că putem fi sprijiniti de univers, sau sentimentul de deconectat de la un sentiment de sens sau de direcție în viețile noastre.Interesant lucru despre a șaptea chakra este faptul că este la polul opus de prima chakra astfel încât să putem deschide de la sus” sau jos”. Practicile Pranayama sau respirație ajuta pentru a deschidere prin extinderea capacității noastre de a canaliza energia prin partea de sus a capului.
i-ching-chakras-astrology-table-21

Articole recomandate

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *