fbpx
Programari

0724-364-843

Email

office@8infinities.com

Program

L - S: 10 am - 7 pm

Self-Reiki-Badge

Takata sensei povestea ca a fost initiata in primul nivel de catre sensei Hayashi pe parcursul a patru zile diferite printr-un program de pregatire nu doar amplu si diversificat dar si foarte pragmatic in abordare.

Prima zi era dedicata terapiei capului si gatului, intelegerii problemelor frecvente ce pot apare in aceste zone si modului de tratare a acestora cu ajutorul energiei universale a vietii. A doua zi era dedicata tratamentului partii din fata a corpului respectiv pieptul si abdomenul fiindu-i demonstrate doamnei Takata modul de terapie al afectiunilor acestor zone.

Punctul principal al celei de a treia zi era spatele si terapia acestuia iar sensei Hayashi explica utilizarea Reiki in problemele acute de sanatate si in diverse accidente in cea de a patra zi. In ultima parte a acestei zile dr. Hayashi explica in detaliu aspectele spirituale ale sistemului Usui de vindecare naturala, facand referire la principiile de viata si de vindecare stabilite de fondatorul sistemului.

Dr. Hayashi punea un accent deosebit pe principiul  conform caruia fiecare boala, indiferent ca este de natura fizica,emotionala sau mentala are o cauza si practicianul Reiki trebuie sa trateze acea cauza a dizarmoniei cu ajutorul energiei universale a vietii. Doar atunci toate simptomele ce sustin acea cauza vor disparea.

Ca si un instrument de ajutor in munca practica cu Reiki, sensei Hayashi le-a oferit tuturor studentilor sai o lista cu diverse afectiuni si posibilele cauze ale acestora.

Scopul celor patru initieri de la primul nivel este de a creste energia fortei vitale si de a constientiza ca tot ceea ce ne inconjoara reprezinta energie.Aceste initieri se adreseaza corpului fizic astfel incat la nivel celular se amplifica rata vibratiilor. Ca si o consecinta a acestei amplificari pot apare in mod frecvent purificari fizice sau emotionale datorate eliberarii blocajelor energetie existente in corp.

Initierile din primul nivel nu consta in deschiderea chakrelor sau trezirea energia Kundalini asa cum deseori se vehiculeaza, din necunostinta de cauza, in scolile de Reiki modern. Ele stimuleaza circulatia energiei universale la nivelul tuturor celulelor, moleculelor si atomilor astfel ca intregul corp sa poata primi si procesa o cantitate cat mai mare de energie.

Iar prin intermediul acestui restabilim o legatura palpabila cu energia universala. Si pasim impreuna cu Spiritul pe un nou drum. Pentru ca exact acest lucru semnifica cuvantul “initiere”. Un nou inceput, o noua cale.

La fel ca in orice traditie in care sunt oferite initieri  este foarte important sa gasiti un Maestru din cadrul acelei traditii care sa fi primit si acumulat invataturile orale si sa fi absorbit intelepciune pe cale energetica prin practica personala dar si printr-o legatura directa si neintrerupta cu Maestrul care l-a instruit. Astfel conceptul liniei de initiere devine unul viu depasind limitele intelegerii propriei noastre minti.

Maestrii care au fost pregatiti indeaproape, personal de catre doamna Takata stiau ca oferind initierile gradului I pe parcursul a minim trei zile reprezenta perioada necesara pentru ca fiecare dintre acestea sa se stabilizeze inainte de a adauga urmatoarea initiere. Doamna Takata spunea ca oferind initierile intr-un interval de timp prea scurt poate declansa o reactie de vindecare si accentua faptul ca nu este necesara nici o graba pentru a realiza acest proces.

Pe parcursul timpului odata cu aparitia sistemelor moderne sau nontraditionale de Reiki initierile au devenit atat de simplificate incat cu greu se mai poate gasi ceva din initierile initiale efectuate de catre doamna Takata in ele. Astfel ca maestrii acestora au ales sa efectueze deseori doar o singura initiere pentru gradul I, fie din cauza neintelegerii aspectelor energetice profunde implicate in fiecare dintre initieri fie din lipsa timpului fizic pentru a le realiza efectiv pe un numar mare de studenti.

Asa cum spunea si doamna Mary McFadyen “mai mult de 70% din ce se preda azi nu este Reiki… e schimbat: simbolurile s-au schimbat, initierile s-au modificat, in unele sisteme Reiki studentilor nu le mai sunt facute cele patru initieri la gradul 1, multi primesc doar o initiere, ca si cand ar fi la fel cu a primi patru, dar normal ca nu e la fel.”

Trebuie sa intelegem ca doamna Takata era nu doar pragmatica si directa dar si foarte practica astfel ca daca ar fi existat o posibilitate sa predea Reiki cat mai multor oameni intr-un timp mai scurt, cu siguranta ca ar fi facut intregul curs intr-o singura zi !

Sursa: dr. Aurelian Curin, maestru Reiki linia traditionala Takata

Articole recomandate

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *