fbpx
Programari

0724-364-843

Email

office@8infinities.com

Program

L - S: 10 am - 7 pm

Rosul determina asociatiile cu aspectul cel mai personal dintre toate culorile. Recunoscut a avea o actiune stimulativa, excitanta, rosul comunica o cantitate de energie direct proportionala cu nivelul sau amploarea de perceptie a acestei culori. Rosul are calitatea de a atrage atentia. O utilizare adecvata a acestei culori poate avea darul de scoatere in evidenta a unui element particular.

Personalitatile ‘rosii’ sunt pline de viata si pasionale, constituind o sursa de inspiratie pentru ceilalti. Pe de alta parte, aceste persoane sunt adesea nestatornice si pot parea ca fiind ‘atotcunoscatoare’. Ii sperie ideea de a parea prosti in fata celorlalti, ceea ce ii determina uneori sa recurga la tot felul de mijloace pentru a impresiona si a ajunge in centrul atentiei. Atunci cand vrei sa ai parte de mai multa energie si simti ca ea te cam paraseste, solutia ideala este culoarea rosie.
Analizat din punct de vedere emotional, rosul este asociat caracterului hotarat si pasiunii. La nivel fizic, expunerea la o lumina rosie accelereaza bataile inimii si creste circulatia sangelui. Alimentele de culoare rosie ( ardei gras si iute, pepene si tomate ) sunt sarace in calorii si pline de elemente nutritive.

In filosofia tibetana, culoarea rosie este asociata chakrei rădăcinii – MULADHARA. Aceasta vibrează cu elementul pămȃnt. Vibrȃnd cu elementul pămȃnt, vine vorba aşadar de dreptul de a fi aici, de a exista, de a avea grijă de noi, de a avea posesiuni, iar cȃnd chakra e închisă sau afectată, intervine teama, depresia, neîncrederea în viitor. Prima chakra are legătură cu oasele, labele picioarelor şi intestinul gros. Simţul corespondent este mirosul, iar dacă acest simţ nu este bine dezvoltat, este semn că această chakră nu funcţionează bine. Ȋn cazul în care chakra Muladhara se află în dezechilibru, pot apărea diferite manifestări neplăcute, cum ar fi: dureri în zona sacrală, creşterea corpului în greutate, tulburări de miros, stare de nesiguranţă, comportament violent datorită lipsei de siguranţă, stare de somnolenţă nejustificată – stare de mȃnie, dezordine în gȃndire, imposibilitatea obţinerii a ceea ce este necesar pentru existentă. Cristalul aferent: hematit, granat, rubin, jasp. 

Articole recomandate

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *