fbpx
Programari

0724-364-843

Email

office@8infinities.com

Program

L - S: 10 am - 7 pm

 

Dupa ce am vazut cum sa ne iluminam in 10 pasi si cum facem acelasi lucru la nivel avansat ,  a venit momentul sa faci cunostinta cu un bun prieten care e cu tine de cand te-ai nascut: EGO-ul!

Sunt foarte multe persoane, in ultima vreme, care ating inimile celor veniti pe calea spiritualitatii sau a diverselor terapii complementare.

 

Indiferent de gradul de spiritualitate pe care il avem sau afirmam a il avea, un lucru e singur; atata vreme cat nu putem, vrem si realizam dizolvarea ego-ului, nu putem crede si afirma ca suntem spirituali.

A renunta la ego este „regula” ZERO a unui om care merge pe aceasta cale, dupa parerea mea. Majoritatea cartilor, maestrilor indeamna spre a il distruge, a te lupta cu el, a il privi ca pe un dusman de clasa.

Dar mai intai sa intelegem putin CE ESTE EGO-ul. 

 Ego-ul impur

Acest tip de ego este ceea ce trăiesc cei mai mulți dintre noi. Aproape toți ne identificăm cu corpul nostru fizic, sentimente și emoții și ne mândrim cu intelectul nostru. Acest lucru se datorează diverselor impresii din centrele corpului subtil cum ar fi caracteristicile temperamentale, dorințele, plăcerile și neplăcerile, etc.

 

În funcție de gânduri și emoții, acest ego poate să fie sāttvik (predominant Sattva), rājasik (predominant Raja) sau tāmasik (predominant Tama).

  • Ego-ul tamasik: Ego-ul care are componenta subtilă predominantă Tama, se numește tamasik ego, de ex. a crede numai în propria competență.
  • Ego-ul rajasik: Ego-ul care are componenta subtilă predominantă Raja, se numește rajasik ego, de ex. a încerca în mod constant să obții fericirea.
  • Ego-ul sattvik: Eul care are componenta subtilă predominantă în Sattva, se numește sattvik ego, de ex. ego-ul despre sacrificiu este sattvik în natură.

Cei care practica REIKI  si au ajuns la gradul al doilea, au la indemana simbolul Shi-Ka-Sei-Ki (Canalul Iubirii) care activat la nivelul chakrei ANAHATA ajuta la transformarea energiei Ego-ului in energia compasiunii.

Daca simti ca autotratamentele Reiki ar avea nevoie de putin mai mult, poti folosi pentru a il transforma si Meditatia de vindecare Mental-Emotionala deoarece Ego-ul este o combinatie a energiei mentale si emotionale intr-o prima etapa. Ulterior, dupa ce ai facut aceasta meditatie, poti trece la vindecarea ego-ului karmic. 

Daca nu practici Reiki, iti recomand ca in primul rand, de fiecare data cand ii simti prezenta, sa te intrebi simplu: Ce din mine ma face sa reactionez asa? Devino propriul observator al ego-ului tau!

Si nu in ultimul rand:

Joaca-te cu ego-ul tau! Imbratiseaza-l! Cunoaste-l si cand simti ca i-ai vazut toate fatetele , lasa-l sa plece din viata ta!

Spor la joaca!

Cristina Udrescu

Maestru Reiki

Articole recomandate

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *