fbpx
Programari

0724-364-843

Email

office@8infinities.com

Program

L - S: 10 am - 7 pm

meditatia si copiiiAtunci când devin părinți, mulți oameni se întreabă cum sa împărtășeasca valorile spirituale copiiilor. Modelul tradițional de a ii trimite la școală este unul alternativ; altul este de a atrage întreaga familie în spiritualitatea personală a părinților. Copiii cresc si reflecta modul în care acestea sunt educati, ceea ce face acesta o problemă importantă. Pentru început, viața spirituală a unui copil ar fi bine să fie adecvată vârstei. Creierul unui copil este foarte tanar si nu a ajuns la gradul suficient de a absorbi convingerile adulților, iar dezvoltarea generală a fiecărui copil este unica. Inainte de varsta de zece ani, cred ca drumul spiritual condus de parinti pentru copii va avea efectul cel mai de durată în cazul în care construiește o fundație în sine mai degrabă, decât concentrându-se pe principii. Ca o chestiune practică, fiecare copil e bine să simtă că:

  • este iubit si iubeste
  • este valorizat în ochii părinților.
  • a fi bun vine din interior.
  • fericirea și împlinirea sunt naturale.

În această etapă, rolul de îngrijitor este foarte important. Copiii mici au propriile lor predispoziții care apar de timpuriu. Un copil incepe sa arate trasaturi de personalitate foarte curând în viață. Cu toate acestea, indiferent de cât de diferite sunt, copiii au nevoie să se simtă demni și iubiti.

Urmatoarea etapa a dezvoltarii spiriguale ghidate de parinti spirituali este legata de valori. Studiile de psihologie au aratat ca bebelusii de șase luni doresc să isi ajute mamele, și cei mici reactioneaza pozitiv atunci când văd un comportament bun și timid fata de comportamentul negativ. Deci, există motive sa credem ca toti copiii au o natură morală.

Cu asta în minte, părinții ar trebui să dezvolte valori interioare unui copil tot timpul, păstrând în vedere faptul că dezvoltarea acestor valori la nivel mental nu se va intampla peste noapte. În schimb, copiii somatizeaza ceea ce văd și modul în care sunt tratati. Spunând „Fii dragut cu fratele tău mic” ii impresioneaza prima dată,  si scade ca  semnificație, deoarece se repetă. Dar văzându-si părinții care sunt echitabili si pozitivi, creierul unui copil se formeaza în această direcție. Forta exemplului este mult mai puternica decat orice indrumare verbala.

Meditația poate adăuga un sentiment de auto-valoare unui copil si chiar un sentiment de putere, pentru că este o activitate care ii aparține. „Creierul copilăriei” este un factor. Desi s-a demonstrat că introducerea meditației în școli conduce la îmbunătățiri comportamentale la varste mai mari (gimnaziu și mai târziu), si la vârste mai tinere, ei pot beneficia mai ales atunci când meditația îndeplinește următoarele criterii:

  • este resimtita ca o activitate distractiva.
  • copilul își exprimă bucuria.
  • nimic nu este forțată sau transformat într-o corvoada.
  • intreaga familie participă.
  • frumusețea meditației este că totul vine din interior, dar „în cadrul” înseamnă lucruri diferite la vârste diferite.

Începând de la vârsta de șase sau șapte ani-fiecare părinte va trebui să decida -părinții pot sta jos pentru a medita cu un copil, folosind o tehnica simpla:

Invitati-va copilul sa mediteze! Cu seriozitate si explicandu-i.

Stati liniștiti cu ochii închiși și urmati-va respirația.

Nu cere copilului să mediteze mai mult de 5 până la 10 minute.

Daca copilul se opreste din meditatie, bucura-te pentru el, nu il certa!

Ei sunt liberi să se ridice și să duca la joaca. Dar părinții ar trebui să continue propria meditație pentru ora obișnuită.

Altfel, copiul va resimti meditatia ca pe ceva controlat si impus, iar meditatia nu este nici control si cu atat mai putin ceva impus!

Cel mai mare beneficiu al meditației vine atunci când un copil este capabil sa observe singur schimbările reale în sine. Ei se simt mai calmi, mai centrati, mai puțin tulburati, mai puțin tentati să acționeze imediat. Un părinte ii poate convinge aceste realizări, dar cu blândețe, arătând o schimbare pozitivă. Dar fii atent să nu deranjezi! Viața interioarăa oricui este privata, indiferent de cât de tineri sunt. Observarea schimbărilor interioare, probabil, nu se va întâmpla în mod constant până la vârsta de doisprezece ani sau mai târziu, și atragerea de schimbări majore, probabil, nu se va întâmpla până la mijlocul adolescentei.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *