fbpx
Programari

0724-364-843

Email

office@8infinities.com

Program

L - S: 10 am - 7 pm

Reiki3

Reiki – Mituri si adevaruri

Miturile despre sistemul Reiki abundă și sunt adesea propagate din motive care au foarte puțin de a face cu promovarea unei metode de auto-vindecare simple, care poate fi, de asemenea, folosita pentru a ajuta pe alții.

Origininea sistemului

Adevar –  Reiki vine din Japonia

Este un sistem creat de  Usui Mikao in Japonia la inceputul anilor 1900.

El a reunit diverse elemente ale propriilor practici spirituale pentru a dezvolta un sistem cunoscut astăzi ca Reiki.

Initial l-a creat pentru a sprijini persoanele în călătoria lor spirituală față de iluminare folosind meditatii si precepte. Aceste elemente au facut parte din propria practică, care au fost luate în mare parte din Mikkyo (ezoterică Tendai budism) și practica shugendo (practica ascetica in munti), precum și cultura japoneză , filozofie și cosmologie

Spre sfârșitul vieții sale, el a creat învățături care au fost destinate sprijinirii militarilor japonezi, a inclus mantre, simboluri, hand-healing (care a fost foarte popular in Japonia, la acea dată) și Reiju (o binecuvântare spirituală – de multe ori numita un acordaj azi).

Cuvântul Reiki se traduce din japoneza ca „energie spirituală”. Se înțelege că, în toate practicile Usui,  aceasta este conceptul de energie cu care se lucreaza. Prin urmare, vom lucra cu energia a tot, crezând că totul este format din energie spirituală.

 

Practicile predate în sistem dezvolta propria noastră energie și o lasă să curgă mai liber, reconectandu-ne cu natura noastră originală. Beneficiile practicii sunt faptul ca că ne simțim mai echilibrati, sănătosi și mai fericiti și că progresam spre o stare de iluminare.

 

MIT – Reiki este un sistem Tibetan, Egiptean, Martian, Atlantian etc…

 

Hawayo Takata care a adus sistemul de Reiki în Occident în 1938 și a murit în 1980, nu a subliniat aspectele japoneze ale Reiki. Acest lucru poate fi din cauza faptului că acesta a fost începutul al doilea război mondial, la timp, ea l-a adus peste ocean. Se spune că a declarat că a găsit practica japoneză de Reiki a fi prea complicata pentru occidentali. Toate practicile tradiționale sunt de origine japoneză.

 

Rolul Maestru/Discipol

ADEVAR –  Reiki este auto-împuternicire

 

Discipolii Reiki invata diverse practici, astfel încât ulterior le pot aplica usor in viata de zi cu zi. Conceptul este că cu cat se practica mai mult asupra propriei persoane, cu atat mai usor acestea devin adevarata natura.

În acest mod, profesorul (un alt cuvânt pentru Reiki Master) ghideaza studenții, mai degrabă decât sa ii controleze. Oamenii știu natural ce este bine sau rău pentru ei, dar pot pierde din vedere acest lucru în viața moderna. Prin sesizarea legăturii lor cu fluxul vieții ei devin responsabili și profesorul a făcut nimic altceva decât să le arate calea – discipolul este cel care decide daca o urmeaza.

Un adevărat sentiment de împuternicire este atunci când nu aveți nevoie de a păstra, cere sau cauta aprobare de la un profesor. Este atunci când vă simțiți încrezători, știind că ceea ce faci este sincer pentru voi (nu pentru altcineva).

MIT – Reiki este foarte complicat

Daca discipolilor li se spune ca ceva este foarte complicat si ca doar maestru cunoaste motivele pentru care este complicat , atunci discipolii trebuie sa puna sub semnul intrebarii autenticitatea invataturilor si a maestrului.

Reiki nu este o practica a secretelor si regulilor. Discipolilor nu li se cere sa faca ceva pentru ca maestru spune ca asa trebuie

  • Nu da sfaturi dietetice sau de vestimentatie :).
  • Nu este „channeling”
  • Nu are valoare de diagnostic.
  • Un profesor de Reiki nu dă sau ia nimic. Nimeni nu te împuternicește.
  • Nu trebuie să existe nici o frica de profesor sau de ceea ce profesorul ar putea gândi despre experiențele tale.
  • Negarea sau judecarea experiențelor altora nu este semnul unui adevărat profesor de Reiki.

Procesul de vindecare

ADEVAR – Reiki „curata”

Cand energia care a fost stagnanta in corp incepe sa curga – este ceea ce se numeste „curatare”.

 

Când energia curge în organism, puteți simți. Se poate simti ca furnicături, durere ascuțită, valuri – orice senzatie. Aceasta depinde de interpretarea studentului  cu privire la ceea ce este experimentat. Aceste senzatii indica faptul ca energia a fost stimulata și se deplasează în organism. Ele pot fi senzatii tari sau ușoare, în funcție de elev, și situația actuală a elevului. Prin practicarea sistemului Reiki încercăm să încurajăm curățarea, astfel încât energia poate sa circule liber prin corp, permițându-vă să curgă liber cu natura.

Fiind una cu totul în viață este parte din calea spirituală a practicii Reiki.

MIT – Reiki te imbolnaveste

 

Corpul este întotdeauna in proces de auto-curățare și sistemul de Reiki sustine acest proces. Un exemplu excelent este un stranut sau o raceala –  organismul încearcă să elimine toxinele din organism. Daca te uiti la el din acest punct de vedere, atunci o răceală nu mai este „rău” – aceaata este de fapt corpul vostru care face ceea ce mama natura planificat pentru a se proteja.

 

 

Rolul simbolurilor

ADEVAR – Simbolurile sunt instrumente

 

Simbolurile și mantrele, în toate culturile, sunt predate în mod tradițional pentru a sprijini practicienii în dezvoltarea spirituală.

Ele ne ajuta să atingem elementele fundamentale ale adevaratei noastre naturi. Când lucrăm cu ele aducem aceste elemente profunde până în viață noastră conștientă de zi cu zi – ne sprijinirea în călătoria noastră spre viață luminata.

După ce am inteles cu totul aceste elemente subconștiente nu mai avem nevoie de simboluri reale sau mantre. În acest fel, simbolurile și mantrele pot fi văzute ca elemente ajutatoare.

De exemplu, Usui, fondatorul sistemului Reiki, pur și simplu stătea vizavi de o persoană atunci când efectua Reiju  și nu a avut nevoie de simboluri sau mantre, caci el a avut o înțelegere profundă a adevăratei sale firi care era ca ființă umană.

MIT – Simbolurile sunt energie

 

Unele forme moderne ale sistemului Reiki adăuga mereu simboluri, în speranța de a obține mai multă energie. Devin dependenti de ele și au nevoie de mai mult și mai mult pentru a deveni ceea ce ei cred că nu sunt – „puternice”. Acest lucru este din cauza credinței greșite că simbolurile sunt ele insesi energia.

Totul are energie și sistemul de Reiki functioneaza cu energie. Energia nu poate fi pusa în cutii, acesta nu poate fi combătut. Crezând că simbolurile sunt energie înseamnă că tu crezi că sunt ca o baghetă magică. Aceasta este o vedere exterioară a vieții, una care se bazeaza pe lucruri in afara de noi înșine pentru a ne și situațiile noastre schimba. Este nevoie de  responsabilitate si înțelegere fundamentala a sistemului Reiki.

Numai noi putem crea schimbarea pe care dorim în viața noastră – trebuie să vină din interior.

Rolul acordajelor/initierilor

ADEVAR – Acordajul ajuta la intelegerea energiei spirituale- REIKI 

Acordajele ne ajută să înțelegem energia spirituala (Reiki).

Acordajele (numite inițial Reiju în Japonia) sunt una dintre cele cinci elemente fundamentale ale sistemului de Reiki. Este necesar să se primească un acordaj pentru a practica sistemul. Un maestru conectează energic elevul care utilizează această conexiune pentru a accesa ceea ce el sau ea are nevoie pentru călătoria lor spirituală în acest moment în viața lor.

Mai mult maestrul are capacitatea de a se conecta la student. Deși alte circumstanțe, de asemenea, influențează acest lucru – cum ar fi dispoziția energetica a propriului elevului și dorința de a fi deschis si a primi energia.

MIT – Un acordaj mă face un Maestru Reiki 

Recent, am auzit povestea cineva spunând că cainele lor a fost un Maestru Reiki, deoarece a fost acordat la Reiki.

Această declarație amuzanta vine de la convingerea că un acordaj are capacitatea de a „face” (sau în acest caz cainele) în ceva. Încă o dată, acest lucru este o vedere exterioară a energiei și a vietii, crezând în ceva magic, care va schimba totul cu o bagheta.

Din păcate, acest concept poate fi, de asemenea, utilizat în mod abuziv de către profesori care pretind a fi în măsură să vă schimbe prin capacitatea lor magica. Sa nu uitam: doar tu te poti schimba!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ne