fbpx
Programari

0724-364-843

Email

office@8infinities.com

Program

L - S: 10 am - 7 pm

In cartea sa „Efectul Dumnezeu – Entanglementul cuantic, cel mai straniu fenomen din stiinta”, scriitorul pe teme stiintifice dr. Brian Clegg iti cere sa te imaginezi stand in fata unei oglinzi. Daca nu esti vampir, iti vei vedea reflexia privindu-te. Clegg iti cere sa te gandesti cum este creata aceasta reflexie. Dupa cum ne amintim de la orele de stiinta din scoala, lumina preovenita de la sursa de iluminare iti atinge fata si se indreapta spre oglinda. Loveste suprafata acesteia si ca urmare a calitatilor reflective ale suprafetei, lumina este reflectata inapoi catre tine. Lumina ajunge la ochi si este transformata intr-un semnal ectronic care este trimis in creierul tau.

Dar adevarul uluitor este ca lumina nu este reflectata deloc!

oglinzi in minte_3

Fotonii care se intorc la ochii tai sunt particule de lumina diferite de cele care au plecat de pe fata ta!

Sa ne amintim ca lumina este atat unda cat si particula dar, cum lumina este observata tehnic pe toata durata acestui proces, functia ei de unda se prabuseste la starea punctiforma a unei particule de lumina, fotonul. Astefl, aceste mici gloante de lumina pur si simplu ricoseaza de suprafata oglinzii. Clegg sugereaza ca trebuie sa gandim ceva mai profund cu privire la aspectul pracic al acestei supozitii. Fotonii nu au masa si se deplaseaza cu viteza luminii. Prin urmare, fiecare foton fara masa se apropie de „suprafata” oglinzii care este in cea mai mare parte un spatiu gol. Atunci, ce face ca fotonul sa ricoseze?

In realitate, lumina nu este delor reflectata de oglinda.Ceea ce se intampla este mult mai interesant. Lumina este energie electromagnetica. Pe masura ce campul ei electric se apropie de un electron, incep sa interactioneze. Electronul absoarbe fotonul de lumina si il inghite, ceea ce ii creste energia. Apoi efectueaza un salt cuantic. dar electronii aflati in stari cuantice superioare sunt adesea instabili.Curand, emite un nou foton de lumina. Fotonul reflectat este de fapt un foton cu totul diferit de cel ajuns la suprafata oglinzii.

Desi sunt explicatii fizice, concrete si stiintifice, exercitiul oglinzii este unul uluitor care deschide porti energetice pentru cei care sunt dispusi, pregatiti si asumati sa ” vada” si sa faca saltul.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *