fbpx
Programari

0724-364-843

Email

office@8infinities.com

Program

L - S: 10 am - 7 pm

Vrei sa iti imbunatatesti starea de sanatate?

Traim intr-o lume agitata in care ne simtim din ce in ce mai stresati sau anxiosi, uneori ajungand la stari depresive. Daca te confrunti cu stari de oboseala accentuate, insomnii, dureri de cap sau de spate, sau poate chiar boli mult mai grave, descopera cum Reiki iti poate ameliora starea de sanatate fizica, emotionala si energetica!

 REIKI – tehnica japoneza de echilibrare energetica – pare de neacceptat pentru mintea umana deoarece avem tendinta de a crede doar ceea ce putem vedea. Cand ne uitam la corpul uman, vedem doar structura osoasa, epiderma sau parul, precum si componentele chimice ale sangelui sau hormonii. Cercetatorii au demonstrat ca avem, de asemenea, si o componenta energetica. Energia exista in fiecare celula a corpului nostru si intre celule – la nivel subtil. Reiki este stiinta accesului si utilizarii energiei universale in beneficiul propriu si al celorlalti, atat ca indivizi, cat si ca societate in general.

Cum functioneaza Reiki?

Este bine de mentionat inca de la inceput ca in terapia Reiki, vindecarea nu este privita ca diminuarea sau eliminarea totala a simptomelor sau manifestarilor fizice, ci ca tratarea, identificarea, intelegerea si integrarea cauzelor spirituale care au condus la aparitia manifestarii fizice. Se acorda o mare importanta vindecarii spiritului prin practica constanta. Vindecarea corpului poate aparea ulterior vindecarii spirituale.

Dincolo de tehnica efectiva de practicare care presupune aplicarea palmelor in anumite pozitii pe corp, este important sa intelegem si cum functioneaza energia la nivel subtil. Cele trei ansambluri corp –minte (corpul fizic, corpul astral si corpul cauzal) exista si actioneaza in dimensiuni diferite si fiecare este mentinut de un anumit tip de energie vitala necesara si adecvata. Aceasta nu inseamna ca sunt separate, ele fiind parti ale unui intreg. Orice sistem corp-minte contine anumiti centri energetici care controleaza fluxul energiei vitale, precum si canale energetice. Canalele sunt denumite nadisuri, iar centrii sunt chakrele. In corpul fizic, canalele sunt reprezentate prin sistemele cardio-vascular, limfatic, iar centrii de forta sunt reprezentati de creier, plexurile nervoase. O chakra se comporta ca un nucleu de transfer intre dimensiunile fizica si astral sau invers, dincolo de rolul sau de centru de control.

Energia Reiki lucreaza pe chakre si conduce la echilibrarea lor energetica pentru a imbunatati starea de sanatate. Reiki ajuta corpul sa se autovindece si elimina durerea. Conduce la reducerea stresului, anxietatii sau frustrarilor. Totodata, ofera echilibrul emotional si mental si echilibreaza energiile organismului. Orice manifestare fizica a corpului reprezinta, in fapt, un dezechilibru sau blocaj energetic. Reiki curata si elimina blocajele energetice de la nivelul chakrelor si creste vibratia corpului subtil.

Mai mult decat atat, Reiki este o terapie non-invaziva care nu presupune inlocuirea tratamentului alopat. Daca practicati sau beneficiati de tratamente Reiki, in schimb, veti descoperi ca nu veti mai avea nevoie de medicamente in aceeasi cantitate. Cu toate ca este un lucru bun, aceasta nu inseamna ca trebuie sa va schimbati singuri schemele de tratament medicamentos.

Ce trateaza Reiki?

Reiki trateaza multiple afectiuni, printre cele mai frecvente am putea enumera: astenia, stresul, hernia de disc, bolile de inima, orice fel de boli de nervi, tumorile necanceroase, bolile digestive, bolile ginecologice, reumatism, bolile de piele necontagioase, dereglarile circulatorii neprovocate de infarct, bolile de ochi, afectiunile sistemului endocrin.

In unele tari precum Statele Unite ale Americii, Franta sau Marea Britanie, sistemul Reiki este recunoscut si integrat in lista serviciilor de terapie complementara, fiind sustinut de catre casele de asigurari. Reiki este practicat in sectiile de obstretica – ginecologie inaintea unei nasteri sau operatii dificile.

Un exemplu de aplicare a terapiei Reiki pentru o problema de actualitate: Infertilitatea

Reiki este utilizat cu succes in probleme de infertilitate. Ceea ce e nevoie sa intelegem atunci cand cautam orice forma de tratament energetic este ca acesta are nevoie de mult timp pentru a crea sau repara dinamica energetica, cu atat mai mult in cazul infertilitatii. Terapia Reiki pentru reechilibrarea fertilitatii este un proces continuu. Atunci cand un terapeut lucreaza cu cineva care are probleme de infertilitate, acesta exploreaza zonele in care energia este blocata sau diminuata si incepe reconectarea acestora. De multe ori, energia din si in jurul sistemului reproductiv este scazuta, mai ales daca femeia prezinta vechi rani emotionale.

 

Spre deosebire de zona medicala in care doctorii masoara nivelul hormonal, anomaliile anatomice sau orice alte cauze, Reiki nu poate generaliza anumite tipare energetice care conduc la infertilitate, deoarece fiecare persoana are o amprenta energetica proprie. Exista un singur numitor comun si anume faptul ca energia fiecarei femei este diminuata, dar cauzele nivelului energetic scazut sunt diferite. Este posibil sa fie nevoie de cateva sedinte de tratament Reiki pentru a reechilibra energia sau a repara nivelul energetic. Reiki poate fi utilizat in timpul ciclului pentru a sprijini cresterea de foliculi si a numarului de ovule. Totodata, Reiki ofera echilibrul mental si emotional necesar si ajuta la armonizarea intregului proces de fertilizare.
Este important pentru femeile cu probleme de infertilitate sa stie faptul ca este recomandat sa inceapa tratamentul Reiki cat de curand posibil, chiar din momentul in care iau in considerare o sarcina. Acest fapt confera campului energetic timpul necesar pentru a fi “reparat”, “reconectat” sau “intarit”. Reiki ajuta de asemenea in timpul primului si celui de al treilea trimestru de sarcina cand nivelul energetic este scazut.

Daca ai intrebari sau vrei sa te programezi la terapie Reiki , te ajut bucuroasa 🙂

Sa iti fie de folos,

Cristina

Maestru Profesor Reiki

PS:
Contribuie! Ajuta-ti prietenele care stii ca vor o schimbare in viata lor si trimite-le acest articol.


Alatura-te! Vino pe pagina Facebook 8infinities unde vei gasi oameni pe aceeasi lungime de unda cu tine, care iti impartasesc aceleasi dorinte dar si dileme si sunt gata sa treaca la actiune, astfel incat sa reuseasca.

Articole recomandate

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *