fbpx
Programari

0724-364-843

Email

office@8infinities.com

Program

L - S: 10 am - 7 pm

1045090_508932259200104_1764765883_n

1.Practica regulata:

Mediteaza in fiecare zi, chiar si cateva minute daca simti ca nu ai timp sau chef.Pauzele ca in orice sport produc o revenire anevoioasa.

2.Locul unde meditez:

Pe cat posibil poti rezerva un mic spatiu in casa unde sa-ti asezi o patura sau o saltea moale pe care sa stai.Locul trebuie sa fie curat , ferit de zgomot si nu direct cu fata in lumina.Iti poti aseza flori, candele, statuete cu Buddha, bete parfumate, etc.

3.Alegerea metodei de meditatie:

Este bine sa incepi cu meditatia asupra respiratiei (topic ce urmeaza a fi prezentat)pentru ca ajuta la calmarea agitatiei din corp si minte. Dupa ce te familiarizezi cu metodele ce vor fi prezentate, iti poti alege una in functie de nevoie, aducandu-ti aminte ca ele sunt antidot pentru anumite probleme sau metode de a-ti dezvolta capacitatea pozitive.

Ex:pentru ura meditam asupra compasiunii, pentru furie meditam asupra rabdarii, sau dragostei, pentru dorinte puternice sau atasamente meditam asupra impermanentei lucrurilor, a mortii sau suferintei.

4.Sesiuni scurte:

Sesiunile scurte nu chinuie mintea. Exista o anumita energie pe care mintea este dispusa treptat sa o mareasca in alocarea timpului pentru meditatie.Nu fortati!Astfel ajungeti la frustrari si oboseala.Poti face un test simplu si anume: mediteaza fara a-ti stabili un timp anume.Cand corpul si mintea refuza a se mai concentreze, opreste-te.Acest timp este timpul tau de referinta(3,5,10 min etc). Treptat il vei mari.Fa o pauza de cateva minute (fara sa te uiti la TV, telefon, etc) incearca sa ramai calm , relaxeaza-ti picioarele, coloana, bratele dupa care poti relua o noua sesiune.

5.Fii relaxat dar alert:

Mintea si corpul sunt interdependente.Daca unul prezinta disconfort ,si celalalt o va face.Postura este un element important si este impartita in sapte elemente de baza:

Picioarele: Cea mai buna pozitie este vajra, sau full lotus, care poate fi destul de greu de realizat , dar nu este obligatorie si nu este esential a.Puteti sta in semi-lotus, unde piciorul stang este pe podea si dreptul peste el, sau cel mai simplu dreptul peste stangul ambele pe podea.

Pentru incepatori se recomanda o saltea si nu direct pe podea, plus o perna sub fund astfel evitand amorteala coapselor.Perna ajuta si la pastrarea spatelui drept, dar ofera posibilitatea de a face un full lotus mult mai usor. Daca niciuna din pozitii un e confortabila, poti sta pe un scaun sau in genunchi cu picioarele sub fund.

Articole recomandate

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *