fbpx
Programari

0724-364-843

Email

office@8infinities.com

Program

L - S: 10 am - 7 pm

441282

GLANDELE SPIRITUALITATII – GLANDA PINEALA – CHAKRA AJNA – SI GLANDA PITUITARA

GLANDA PITUITARA – “glanda maestru”-  este cel mai important factor de influenta in functionarea celorlalte glande din organism. Glanda pituitara secreta si depoziteaza hormoni, pe care ii foloseste pentru a stimula celelalte glande. Hormonii vostri regleaza o serie de functii ale organismului, precum temperatura, productia de urina, activitatea tiroidei, cresterea la copii si productia de hormoni sexuali (testosteron la barbati si estrogen la femei). Aceste caracteristici ne indica faptul ca pituitara este o glanda foarte importanta.

Mai exact, glanda produce opt tipuri diferite de hormoni: hormonul tiroid stimulator (TSH), hormonul luteinic (LH), hormonul stimulator al foliculilor (FSH), prolactina, hormonii de crestere, hormonul adrenocorticopic (ACTH), hormonul antidiuretic (ADH) si oxitocina. Glanda pituitara primeste mesaje dintr-o alta zona a creierului (din hipotalamus), care la randul ei primeste mesaje de la mediu sau din zone ale corpului. De exemplu, daca nivelul unui hormon devine prea mic, hipotalamusul va trimite un mesaj prin intermediul hormonilor glandei pituitare. Ca raspuns, glanda voastra pituitara va secreta proprii hormoni si ii va trimite prin fluxul sangvin, ca pe niste mici mesageri. Daca totul functioneaza asa cum trebuie, acesti hormoni ajung la glanda care nu a produs destui hormoni proprii. Hormonii pituitarei stimuleaza apoi producerea hormonilor de catre glanda care nu se comporta normal. Daca o glanda produce hormoni mai mult decat trebuie, atunci pituitara va trimite mesajul de a micsora productia de hormoni.

Stimularea prin tonul binaural a fost folosită destul de intens în încercarea de a induce o varietate de stări de conștiință. Tonurile binaurale se asculta in liniste, pot fi utilizate si in meditatie, dar ascultarea trebuie sa fie facuta utilizand casti.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te
la newsletter